Branko Danilovic SKupstina 1 - Седница Скупштине општине: Усвојен трећи ребаланс буџета, догодине нови намет грађанима и привреди - накнада за заштиту животне средине
ИСТАКНУТО ТРАКА

Седница Скупштине општине: Усвојен трећи ребаланс буџета, догодине нови намет грађанима и привреди – накнада за заштиту животне средине

pin - Седница Скупштине општине: Усвојен трећи ребаланс буџета, догодине нови намет грађанима и привреди - накнада за заштиту животне средине

[bws_googleplusone]

Одборници Скупштине општине Богатић су на данашњој седници усвојили трећи ребаланс буџета. Предлог ребаланса је подржало 25 одборника, док је један одборник из Демократске странке био уздржан.

Образлажући нови ребаланс овогодишњег буџета, Оливера Маштраповић, из одељења за привреду и финансије истакла је да је „пеглање“ буџетских прихода и расхода било неминовно због гашења ЈП „Дирекција за грађевинско земљиште, путеве и изградњу“ и Дирекције за пољопривреде и село.

Ребалансом су утврђени приходи од 641,77 милиона динара, док су расходи већи за 50,12 милиона динара од прихода, колико износи буџетски дефицит. Мањак у општинској каси је покривен из неутрошеног вишка прихода из ранијих година и делом из кредита који је општина подигла код банке Интезе.

Усвојене су и одлуке о отуђењу и давању у закуп грађевинског земљишта и о накнади за заштиту и унапређење животне средине, које је образложио Бранко Даниловић, начелник Општинске управе.

Од идуће године грађани и привредници ће плаћати нови намет за фонд за заштиту животне средине. За станове, куће и викендице плаћаће се 0.50 динара по квадратном метру месечно, за пословни простор површине до 500 квадрата накнада је 1,50 динар месечно по квадрату, за површину пословног простора од 500 до 2000 квадрата 1,30 динара месечно по квадрату, а за површину преко 2000 квадрата 1 динар по квадрату месечно.

Накнада се не плаћа за пољопривредно земљиште и шуме.

Накнада за заштиту животне средине је локални приход  који ће се, као и порез на имовину, плаћати квартално.

Одлука о накнадама за заштиту животне средине којом су утврђени износи дупло већи од данас усвојених, постојала је од 2010. године али није примењивана.

Констатована је оставка Милана Дамњановића на одборничку функцију, коју је поднео након именовања за помоћника председника Општине Богатић.

Sinisa Sevic - Седница Скупштине општине: Усвојен трећи ребаланс буџета, догодине нови намет грађанима и привреди - накнада за заштиту животне средине
Синиша Севић

Синиша Севић, одборник из Црне Баре, заложио се да у планирању буџета за 2017. године буду предвиђена средства за решавање проблема водоснабдевања у Црној Бари где се пијаћа вода две године не користи због повећане концентрације нитрата.

Д.Г.

 

 

Related Images: