Skola jos se radi - Непрепознатљиво - овако Основна школа у Богатићу изгледа после темељне реконструкције (ФОТО)
ИСТАКНУТО ТРАКА

Непрепознатљиво – овако Основна школа у Богатићу изгледа после темељне реконструкције (ФОТО)

pin - Непрепознатљиво - овако Основна школа у Богатићу изгледа после темељне реконструкције (ФОТО)

[bws_googleplusone display=“plusone,share“]

Као што се и претпостављало, ђаци Основне школе „Мика Митровић“ у Богатићу неће препознати своју стару школу!

Све, осим фискултурне сале и трпезарије је преуређено „из темеља“. Школа блиста – нови су подови од винила, зидови у ходницима и у учионицама сијају у новим бојама и са јаком лед расветом…

На први поглед највише привлаче боје у ходницима и учионицама и, наравно, прелепа нова фасада са неколико рефлектора који школу обасјавају током ноћи. Од приземља до друго спрата у учионицама и ходницима су комбиноване  различити тонови  боја.

Три дана пред почетак школске године не могу се избројати мајстори који раде. Журе да заврше послове како би спремачице започеле генерално сређивање и школа у петак у пола осам ујутро отворила врата ђацима.

-Све ће бити спремно, осим што приземље неће бити у функцији. У  овом делу је откривена велика влага у поду, па се пре постављања винил-пода мора да уради изолација. Али, имамо довољно кабинета на првом и другом спрату да у петак дочекамо ученике и школска година почне на време – рекао је директор Божидар Цмиљановић.

Школско звоно ће се први пут у новој школској години огласити у петак у пола осам. Мајстори ће, каже Цмиљановић радити још двадесетак дана, да би завршили фасаду са дворишне стране, подове у приземљу и друге ситне поправке које се у међувремену уоче.

Ново је што је у свакој учионици предвиђена инсталација за интернет, видео надзор, сигнализација, а безбедност ученика и целог објекта подигнута је на највиши ниво комплетном реконструкцијом електричне мреже, монтажом протипожарних хидраната. Из сопствених средстава школа је урадила реконструкцију грејања.

Д.Г.

 

Related Images: