Danilovic 08 09 - Даниловић о тешким оптужбама - Нисам оштетио буџет, смена је политичка одлука!
ИСТАКНУТО ТРАКА

Даниловић о тешким оптужбама – Нисам оштетио буџет, смена је политичка одлука!

pin - Даниловић о тешким оптужбама - Нисам оштетио буџет, смена је политичка одлука!

Наводећи да је његова смена политичка одлука СНС, начелник Општинске управе Бранко Даниловић је десет минута  одговарао на тешке квалификације одборника да је оштетио општински буџет. Расписаће се конкурс за новог начелника, али је непознаница да ли ће Даниловић обављати функцију до спровођења конкурса или ће заштиту тражити на суду.

 

Дванаест одборника Српске Напредне странке у Скупштини општине изнело је у образложењу предлога за смену Бранка Даниловића са места начелника Општинске управе тешке оптужбе.

Даниловић је, сматрају они,  радио незаконито, неправилно, непрофесионално и нестручно и тако нанео штету општинском буџету.

Zahtev - Даниловић о тешким оптужбама - Нисам оштетио буџет, смена је политичка одлука!
Предлог за разрешење

 

 

 

Potpisnici - Даниловић о тешким оптужбама - Нисам оштетио буџет, смена је политичка одлука!
Потписници предлога за разрешење

У десетоминутном обраћању чановима Већа Даниловић је одговорио да су нетачне и неосноване тешке оптужбе, напомињући да је свестан да одлази због политичке одлуке СНС, као  дела владајуће коалиције и да је све могло да се договори  другачије.

 – Да ли сам ја лопов? – питао је Даниловић. – Ево вам закључак од 6. јуна ове године, мој извештај о раду је једногласно усвојен. Како сам за месец дана заборавио да радим? Одједном сам нестручан, неквалификован и непрофесионалан. Они који су ово писали не раде у управи, не знају ни организацију управе, ко шта ради, а мене оптужују да сам нестручан, да не знам да радим и да сам оштетио буџет – рекао је он.

На „незадовољство  његовим професионалним радим, резултатима, као и међусобном сарадњом“,  Даниловић је подсетио да од када је начелник управе у Скупштини општине није било примедби одборника на његов рад.

– Узмите записнике са седница Скупштине општине и нађите једну примедбу одборника на мој рад – рекао је он.

Пошто су се потписници предлога за смену позвали на нацрт извештаја ревизора ДРИ у којем је „нађен низ неправилности и пропуста у раду општинске управе односно начелника као одговорног лица“, Даниловић је  подсетио  да је нацрт извештаја о контроли ревизора злоупотребљен пошто је поверљив документ.

– Нацрт извештаја који је општини достављен само једна фаза ревизије, рекао је Даниловић. – Није коректно што се износе оптужбе за нешто што није завршено, јер тек треба да стигне коначни извештај ревизије.

Одговарајући на оптужбу да је 2.69 милиона динара из буџета исплаћено за рад на привременим и повременим пословима, Даниловић је рекао да тај податак није тачан и да се та цифра односи и на друга плаћања.

– Да ли уопште вреди ово коментарисати? По закону о забрани запошљавања не можемо да примамо раднике у радни однос. Доста деце има која су примљена на привремене послове, која раде одлично. Имали смо право да ангажујемо 10 радника и 5 на пословима озакоњења. Ви знате како је то рађено. Ви који сте на власти правили сте спискове ко ће да се прими, а испада  да сам све ја запослио. Било је они који су примљени, а нису ни долазили – рекао је Даниловић.

Заменик председника Општине Богатић Синиша Пузић је одговорио Даниловићу како није у праву када је рекао да није било прилике да се договоре.

– Сви смо партијски обојени. Када је дошао за начелника управе изабран је конкурсом и предложен је за то место. Многи су одлазили, многи се мењали, сносили последице, а није се дизала толика прашина – рекао је Пузић, подсећајући и на нови коалициони споразум по којем је место начелника Управе припало напредњацима.

За смену је гласало 7 чланова Већа из СНС, док је 6 социјалиста гласало против.

Веће је усвојило одлуку да се распише конкурс за новог начелника Управе, а у овом тренутку никоме није јасно да ли ће Даниловић обављати функцију до завршетка конкурса. Дилема је да ли ће после тешких оптужби он то желети, да ли ће морати, или ће пресавити табак и  на суду побијати квалификације изречене на његов рачун. 

Д. Грујић

 

Related Images: