Zivanovic naslovna - Сазнајемо: Ревизори Општини Богатић дали највишу могућу оцену!
ИСТАКНУТО ТРАКА

Сазнајемо: Ревизори Општини Богатић дали највишу могућу оцену!

pin - Сазнајемо: Ревизори Општини Богатић дали највишу могућу оцену!

[bws_googleplusone display=“plusone,share“]

Од  фебруара ове године, инспектори Држане ревизорске институције су пет месеци „чешљали“ пословање Општине Богатић. Недавно је Општини достављен Предлог извештаја ДРИ, а средином септембра се очекује коначна верзија.

„Мачва Прес“ сазнаје да су ревизори дали оцену „Мишљење са резервом“.

– Овом оценом можемо бити релативно задовољни, јер за седам година колико ДРИ постоји и контролише локалне самоуправе, ниједна није добила позитивно мишљење, а рецимо Град Шабац је добио негативну оцену. Постоји још једна, најгора оцена, а то је опција када су уочене толике неправилности у пословању да ДРИ уопште не може да се изјасни.

Дакле добили смо највишу могућу оцену у овом тренутку, а нама остаје да по добијању коначног Извештаја, у нареднних 90 дана урадимо Одазивни извештај, којим ћемо доказати ДРИ да смо испоштовали све њихове препоруке, известити их и документовати о усвојеним Одлукама, Правилницима и другим актима у самом процесу контроле, али и о оним Одлукама, које су укинуте, јер су биле у супротности са кровним Законима. Наравно имамо задатак да исправимо што више уочених неправилности везаних пре свега за књижења у главној и помоћним књигама, попису финансијске и нефинансијске имовине, уведемо процедуре интерне ревизије и буџетске контроле и друго – коментарисао је за „Мачва Прес“ ревизорски извештај Ненад Бесеровац, председник Општине Богатић.

Он се захвалио свим општинским службама, као и индиректним буџетским корисницима, који су били на услузи ревизорском тиму, запосленима који су остајали и после радног времена, радили и викендом, да би стотине аката и хиљаде страница истих, благовремено доставили на увид и располагање ревизорима.

Д.Г.

 

Related Images: