Skola Crna Bara voda Naslovna - У Црној Бари траже воду на већој дубини, у Глоговцу се копа нова септичка јама
ИСТАКНУТО ТРАКА

У Црној Бари траже воду на већој дубини, у Глоговцу се копа нова септичка јама

pin - У Црној Бари траже воду на већој дубини, у Глоговцу се копа нова септичка јама

У школама у Црној Бари и Глоговцу од почетка школске године – муке са водом!

У  Основној школи „Јанко Веселиновић“ у Црној Бари је веома тешка ситуација од када је прошле недеље пресушила  хидрофорска цев, па у школи није било ни капи воде.

У школу је допремљен контејнер од 1100 литара, а  славине су и даље суве. Ђаци  доносе воду од куће, а хигијена у тоалетима је појачана са расположивом количином воде.

До краја седмице, по одлуци Штаба за ванредне ситуације, у школском дворишту ће се бушити нова цев на већој дубини. Наиме, стара цев је била на дубини од шест метара и пресушила је јер је пао ниво подземних вода.

У Глоговцу је вода загађена клостридијом, па не може да се користи ни за прање руку. Штаб за ванредне ситуације је одлучио да се копа нова септичка јама јер су опасне бактерије у цеви вероватно доспеле из старе септичке јаме у дворишту школе. Док се то не уради, школа ће се обезбеђивати флашираном водом.

Д.Г.

Пројекат суфинансиран из буџета Општине Богатић. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не издражавају ставове органа који је доделио средства.

Related Images: