Crna Bara naslovna depopulacija - Као да су на крају света - у Црној Бари, Совљаку и Глоговцу месец дана нема поштара!
ИСТАКНУТО ТРАКА

Као да су на крају света – у Црној Бари, Совљаку и Глоговцу месец дана нема поштара!

pin - Као да су на крају света - у Црној Бари, Совљаку и Глоговцу месец дана нема поштара!

[bws_googleplusone display=“plusone,share“]

Пуних месец дана, од  1. септембра, мештани  Црне Баре, Совљака и Глоговца не примају пошту! Још жалосније је што нико не реагује да реши овај проблем, па се у црнобарској пошти гомилају неуручене коверте.

-Ситуација је алармантна и мора се нешто предузети. Мештани негодују јер нису примили рачуне који доспевају за плаћање, а најгоре у свему је што нису уручени ни судски позиви. Видећемо за дан два да ли ће Пошта ангажовати поштара.Ако се то не догоди, ако не буде могло другачије, писаћемо петицију и тражити поштара у селу – рекао је Бранислав Јуришић, председник Месне заједнице Црна Бара.

Од када је последњем поштару, ангажованом на одређено време, истекао уговор 1. септембра Пошта није ангажовала новог. Љутити мештани причају да су на време једино добијали пензије које је делио поштар из Бадовинаца и да су у пошти у Црној Бари  видели хиљаде неуручених коверти.

Они се не љуте  на радника поште јер разумеју да он од својих редовних послова није у могућности да им уручује пошиљке на шалтеру, посебно сада када се повећао број неуручених пошиљки.  Најбоље би било, кажу, да се под хитно ангажује поштар.

– Брука и срамота, као да смо на крају света и као да није 21. век. Само још треба полиција да почне да долази и одводи сељаке који се нису одазвали на неуручен судски позив или нису платили неку казну за прекрашај. Ко ће бити крив  кад почну искључења струје или телефона због неплаћених рачуна који нису уручени – жали се  један мештанин Црне Баре.

Поштар из Црне Баре, иначе, три дана у недељи разноси пошиљке у овом селу, а по један дан у Совљаку и Глоговцу, где су мештани такође бесни на Пошту Србије због тога што месец дана не примају своју пошту.

Д. Грујић

Пројекат суфинансиран из буџета Општине Богатић. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Related Images: