Septicka naslovna - Неодговорно: ни после месец дана у школама у Црној Бари и Глоговцу није решен проблем са водом
ИСТАКНУТО ТРАКА

Неодговорно: ни после месец дана у школама у Црној Бари и Глоговцу није решен проблем са водом

pin - Неодговорно: ни после месец дана у школама у Црној Бари и Глоговцу није решен проблем са водом

[bws_googleplusone display=“plusone,share“]

Уместо да се што хитније реше проблеми са пијаћом водом у школама у Црној Бари и Глоговцу, неопходни радови су се отегли па је у обе школе ситуација иста као на почетку школске године. Несхватљиво је да за месец дана није могло да се заврши што је било потребно.

Иако је у школи у Црној Бари још  7. септембра побијена нова цев на већој дубини, уместо старе која је пресушила, тек крајем прошле недеље су се појавили мајстори да прикључе нову цев на хидрофорску мрежу.

Али, појавио се проблем – воде опет нема. У школи кажу како  мајстор сматра да је цев „ударила“ у песак и глину, па се мора на другом место ударити нова. То би требало да се уради у среду. Ако буде среће и вода потече, мораће још неколико дана да се сачека док се обаве неопходне анализе.

У дворишту школе у Глоговцу пре две недеље је ископана нова септичка јама. Нико се након тога није појављивао, па је ископану рупу почела да затрпава земља која се обрушава.

Проблем са пијаћом водом је реаговањем Штаба за ванредне ситуације ублажен тако што је у Црној Бари постављена цистерна од 1100 литара воде, а у Глоговац су допремљени балони.

Међутим, остаје питање, да ли је за радове који су морали да се обаве у обе школе потребно толико времена или их је у интересу деце требало убрзати.

Д. Грујић

Пројекат суфинансиран из буџета Општине Богатић. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Related Images: