Vojska naslovna - О упису у војне школе - Весна жели да упише Војну гимназију
ИСТАКНУТО ТРАКА

О упису у војне школе – Весна жели да упише Војну гимназију

pin - О упису у војне школе - Весна жели да упише Војну гимназију

1 300x225 - О упису у војне школе - Весна жели да упише Војну гимназијуОсновци зиантересовани за школовање у Војној гимназији и средњој стручним војној школи, као и средњошколци који размишљају да студирају на Универзитету одбране односно Војној академији и ВМА данас су у Богатићу имали прилику да из „прве руке“ сазнају све што их интересује о школовању за занимања у систему одбране.

Весна Вукобратовић, одлична ученица и матуранткиња ОШ „Цветин Бркић“ из Глушаца је једина која је дошла из ове школе.

– Желим да упишем Војну гимназију и већ сам доста сазнала о условима уписа и школовања преко интернета, али нисам хтела да пропустим ову прилику да од професора и садашњих ученика „уживо“ чујем још нешто више. Сматрам да ћу, као одлична ученица положити испите за упис, а исто толико је важна и љубав коју гајим према војном позиву и униформи – каже Весна.

3 1 300x225 - О упису у војне школе - Весна жели да упише Војну гимназијуМајка Драгана потврђује како је Весна од малих ногу говорила да ће једног дана бити војник или полицајац, воли униформу, дисциплинована је, савесно извршава своје обавезе и по томе уз мало среће може да крене овим путем у животу.

-Пошто су пријемни испити за гимназију раније него за остале средње школе припремиће се и конкурисати да би остварила свој животни сан – додала је Драгана.

Презентацију конкурса, услова школовања и студирања у сарадњи са Универзтетом одбране у Богатићу је организовала локална самоуправа.

Д.Г.

Related Images: