Hajducko vece1 - СУТРА ОД 17 САТИ КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ИЗБОР ХАЈДУЧКОГ ХАРАМБАШЕ
ИСТАКНУТО СПОРТ ТРАКА

СУТРА ОД 17 САТИ КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ИЗБОР ХАЈДУЧКОГ ХАРАМБАШЕ

Од првих „Хајдучких вечери“ надметање за хајдучког харамбашу је најузбудљивији програм манифестације.

12 300x199 - СУТРА ОД 17 САТИ КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ИЗБОР ХАЈДУЧКОГ ХАРАМБАШЕГолаћи Зеке Буљубаше су се надметали у тренуцима предаха, а због такмичења момака на отвореној позорници на Васином шибу за ласкаво признање хајдучког харамбаше манифестацију „Хајдучко вече“ походе и Мачвани и гости из региона.

Осам момака се надмеће у бацању камена с рамена, скоку у даљ и у вис преко пања,  на брвну, надвлачењу клипка и пењању уз дрво. Најспретнији и најсрчанији последњих неколико година осим титуле харамбаше добија и новчану награду од 50.000 динара и вредну официрску сабљу, исту коју као награду примају најбољи кадети Војне академије.

7 300x199 - СУТРА ОД 17 САТИ КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ИЗБОР ХАЈДУЧКОГ ХАРАМБАШЕДругопласираном „хајдуку“ следује 30.000, а трећепласираном 20.000 динара.

Сутра, у петак, од 17 часова организује се квалификационо такмичење за које се увек пријави више од осам момака, колико  у суботу може да учествује у финалном надметању за хајдучког харамбашу.

Позив младићима који желе да се такмиче, наводе у Туристичкој организацији, још увек је отворен. Пријављивање је могуће и на лицу места, сутра до 17 часова на Васином шибу у Црној Бари.

Д.Г.