Hajducko vece1 - СУТРА ОД 17 САТИ КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ИЗБОР ХАЈДУЧКОГ ХАРАМБАШЕ
ИСТАКНУТО СПОРТ ТРАКА

СУТРА ОД 17 САТИ КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ИЗБОР ХАЈДУЧКОГ ХАРАМБАШЕ

pin - СУТРА ОД 17 САТИ КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ИЗБОР ХАЈДУЧКОГ ХАРАМБАШЕ

Од првих „Хајдучких вечери“ надметање за хајдучког харамбашу је најузбудљивији програм манифестације.

12 300x199 - СУТРА ОД 17 САТИ КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ИЗБОР ХАЈДУЧКОГ ХАРАМБАШЕГолаћи Зеке Буљубаше су се надметали у тренуцима предаха, а због такмичења момака на отвореној позорници на Васином шибу за ласкаво признање хајдучког харамбаше манифестацију „Хајдучко вече“ походе и Мачвани и гости из региона.

Осам момака се надмеће у бацању камена с рамена, скоку у даљ и у вис преко пања,  на брвну, надвлачењу клипка и пењању уз дрво. Најспретнији и најсрчанији последњих неколико година осим титуле харамбаше добија и новчану награду од 50.000 динара и вредну официрску сабљу, исту коју као награду примају најбољи кадети Војне академије.

7 300x199 - СУТРА ОД 17 САТИ КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ИЗБОР ХАЈДУЧКОГ ХАРАМБАШЕДругопласираном „хајдуку“ следује 30.000, а трећепласираном 20.000 динара.

Сутра, у петак, од 17 часова организује се квалификационо такмичење за које се увек пријави више од осам момака, колико  у суботу може да учествује у финалном надметању за хајдучког харамбашу.

Позив младићима који желе да се такмиче, наводе у Туристичкој организацији, још увек је отворен. Пријављивање је могуће и на лицу места, сутра до 17 часова на Васином шибу у Црној Бари.

Д.Г.

Related Images: