Kanalizacija radovi 1000x600 - НАПРЕДЊАЦИ НАЈАВИЛИ  РАЗВОЈНИ БУЏЕТ ЗА 2019. - ИНВЕСТИЦИЈЕ  ЋЕ ПРОМЕНИТИ ИЗГЛЕД ОПШТИНЕ, ЗА КАНАЛИЗАЦИЈУ 100 МИЛИОНА
ИСТАКНУТО ТРАКА

НАПРЕДЊАЦИ НАЈАВИЛИ РАЗВОЈНИ БУЏЕТ ЗА 2019. – ИНВЕСТИЦИЈЕ ЋЕ ПРОМЕНИТИ ИЗГЛЕД ОПШТИНЕ, ЗА КАНАЛИЗАЦИЈУ 100 МИЛИОНА

pin - НАПРЕДЊАЦИ НАЈАВИЛИ  РАЗВОЈНИ БУЏЕТ ЗА 2019. - ИНВЕСТИЦИЈЕ  ЋЕ ПРОМЕНИТИ ИЗГЛЕД ОПШТИНЕ, ЗА КАНАЛИЗАЦИЈУ 100 МИЛИОНА

Општински одбор СНС Богатић најавио је у свом саопштењу да ће буџет Општине Богатић за 2019. годину бити потпуно усмерен према развоју и капиталним пројектима. Поред осталог, најављено је улагање 100 милиона динара у наставак изградње канализационе мреже, која се, како смо писали, гради од 1997. године.

Саопштење ОО СНС Богатић преносимо у целости.

Поштовани суграђани, драги чланови и симпатизери Српске напредне странке, уважена јавности:

Општински одбор СНС Богатић је на својим седницама у претходном периоду утврдио приоритете рада и деловања које ће спроводити преко својих представника у органима наше локалне самоуправе – Општинском већу,Скупштини општине, установама и предузећима чији је оснивач општина Богатић. Поставили смо испред нас значајне изазове и велике циљеве које је потребно реализовати у 2019. години, јер желимо да акценат буде на нашим грађанима,обичним људима, у решавању њихових свакодневних проблема, али и стварању конкретног садржаја за све њих, у смислу интензивног рада на инвестицијама и привредном „оживљавању“ наше општине, а које ће за крајњу последицу имати њихов квалитетнији живот.

Буџет општине за следећу годину је конципиран на објективном сагледавању стања и уважавању свих њених корисника. Оно што га разликује од свих претходних је што је у потпуности „окренут“ развоју и капиталним пројектима, који треба да нашу средину претворе у једно „велико градилиште“ где ће инвестиције у потпуности променити изглед општини Богатић. Брига о грађанима који живе у нашој средини се огледа кроз асфалтиране и пошљунчене путеве,изградњу јавне расвете по свим месним заједницама, уређење јавних површина у Улици Павла Орловића (десне стране) и завршетак радова на уређењу улице Мије Јовановића (од аутобуске станице до Дома здравља), обнови школа, изградњи вртића, дечијих игралишта итд. Истовремено са овим радовима, почиње ново раздобље у инфраструктурном развоју наше општине – наставак радова на изградњи секундарне канализационе мреже! Свесни смо итекако чињенице, да је то основни предуслов за привлачење инвестиција и могућност отварања нових радних места. Обезбедили смо својим залагањем и непоколебљивим ставом да се у буџет за наредну годину предвиди и позиција од 100.000.000,00 динара за наставак изградње канализационе мреже. Имамо чврста уверења од Владе Републике Србије, ресорних министарстава и Канцеларије за управљање јавним улагањем, да ће подржати наше активности и узети активно учешће у истим у виду финансијске помоћи, као подстрек за даљи рад на подизању Богатића на лествици развијених општина.

Желимо да се уведе ред, уреди наша животна средина, оплемени живот људи који живе на овом нашем подручју – на том путу је много препрека које морамо да савладамо, снажног отпора према променама које су неопходне, али да би дошли до ефикасног резултата у вођењу општине, морамо и хоћемо да будемо прави домаћини. Волимо и поштујемо своје место и учинићемо све што је до нас и што је у нашој моћи, да ове велике инвестиције које нас очекују, допринесу привредном просперитету општине Богатић и свих њених грађана.

Насловна фотографија:Почетак изградње канализације 1997. године/архива Мачва Прес

Related Images: