Kamion smece Naslovna 1210x642 - ОТПАД ВОЗЕ У ЈАРАК, ТРОШКОВИ СЕ ФИНАНСИРАЈУ ИЗ БУЏЕТА, ДЕПОНИЈА У БОГАТИЋУ И ДАЉЕ ОТВОРЕНА
ИСТАКНУТО ТРАКА

ОТПАД ВОЗЕ У ЈАРАК, ТРОШКОВИ СЕ ФИНАНСИРАЈУ ИЗ БУЏЕТА, ДЕПОНИЈА У БОГАТИЋУ И ДАЉЕ ОТВОРЕНА

pin - ОТПАД ВОЗЕ У ЈАРАК, ТРОШКОВИ СЕ ФИНАНСИРАЈУ ИЗ БУЏЕТА, ДЕПОНИЈА У БОГАТИЋУ И ДАЉЕ ОТВОРЕНА

Комунални отпад из Богатића, Глушаца, Дубља, Белотића и Узвећа више се не одлаже на депонији „Нишно поље“ у Богатићу, већ на регионалној депонији „Срем-Мачва“ у Јарку. Трошкови се субвенционишу из општинског буџета.

Само прошлог месеца са подручја општине Богатић, из пет насеља у којима се организовано прикупља комунални отпад, на регионалној депонији „Срем-Мачва“ у Јарку завршило је 185 тона смећа.

-Отпад се прикупља са два камиона и директно одвози на депонију у Јарку. У просеку дневно се одвезе између 8 и 9 тона, а највише понедељком, некада до 14 тона – кажу у ЈКП „Богатић“.

Трошкови лагеровања отпада на регионалној депонији до краја године ће се финансирати из општинског буџета. За ову намену програмом субвенција је издвојено 3.000.000 динара и још није одлучено када ће грађани уз месечни рачун почети да плаћају ову услугу.

Vladan Popadic - ОТПАД ВОЗЕ У ЈАРАК, ТРОШКОВИ СЕ ФИНАНСИРАЈУ ИЗ БУЏЕТА, ДЕПОНИЈА У БОГАТИЋУ И ДАЉЕ ОТВОРЕНА
Владан Попадић, в.д. директро ЈКП „Богатић“

-Лагеровање тоне отпада коша 20 евра, па је месечно издатак око 500.000 динара. Имамо и додатне трошкове горива и ангажовања радника, али за сада успевамо да са два камиона и постојећим бројем радника отапад редовно односимо. Међутим, због боље организације посла, а посебно ако би услуге прикупљада отпада проширили на још нека села која то захтевају, неопходна је набавка још једног камиона смећара и запошљавање нових радника – каже Владан Попадић, вршилац дужности директора ЈКП „Богатић“.

Иако се отпад односи у Јарак, депонија у Богатићу је још увек отворена. Грађани и даље овде могу да донесу и лагерују отпад из својих домаћинстава.

Прикључивање регионалној депонији „Срем-Мачва“ је напредак у управљању отпадом. На овај начин се стварају услови да део постојеће центалне депоније, која се простире на 16 хектара у будућности буде слободан и остваре се пројекти раздвајања отпада и рециклаже – додао је Попадић.

Д.Г.

Related Images: