Vakcinacija Crna Bara Naslovna - БЕЗ ПРИЈАВЕ ДАНАС СЕ ВАКЦИНИСАЛО У ЦРНОЈ БАРИ (ФОТО - ВИДЕО)
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

БЕЗ ПРИЈАВЕ ДАНАС СЕ ВАКЦИНИСАЛО У ЦРНОЈ БАРИ (ФОТО – ВИДЕО)

pin - БЕЗ ПРИЈАВЕ ДАНАС СЕ ВАКЦИНИСАЛО У ЦРНОЈ БАРИ (ФОТО - ВИДЕО)

После Глушаца и Бадовинаца, данас је вакцинација без претходне пријаве организована у Црној Бари.

Испред здравствене амбуланте већ пре осам сати била је група мештана који су стигли да са вакцинишу. Поранили су на пијацу, обавили куповину и потом стали у ред за вакцинацију.

bscap0015 - БЕЗ ПРИЈАВЕ ДАНАС СЕ ВАКЦИНИСАЛО У ЦРНОЈ БАРИ (ФОТО - ВИДЕО)
Милорад Поповић

Милорад Поповић каже да је размишљао и одлучио да се вакцинише било којом вакцином.

-Нема шта да се опредељујем. Важно је да се вакцинишем, корона све напада. Деда ми је умро од тифуса и два стрица. Добро је што не морам нигде да идем, деца раде и не могу да ме одведу, а ја носим штап и зато сам сачекао да вакцинација буде овде у селу – каже Милорад.

Људи се прво евидентирају и попуњавају сагласност, а после прегледа код др Данке Малетић прелазе у суседну ординацију у којој љубазна медицинска сестра Нада Бојичић обавља вакцинацију.

bscap0013 - БЕЗ ПРИЈАВЕ ДАНАС СЕ ВАКЦИНИСАЛО У ЦРНОЈ БАРИ (ФОТО - ВИДЕО)
Сестра Нада има „лаку руку“

– Баш има лаку руку, питала ме да ли боли, ништа осетила нисам – прича бака која се управо вакцинисала.

При изласку из ординације сестра Нада уручује потврду о вакцинацији и саопштава да ће за три седмице бити позвани на ревакцинацију.

Vakcinacija Crna Bara Pantelic - БЕЗ ПРИЈАВЕ ДАНАС СЕ ВАКЦИНИСАЛО У ЦРНОЈ БАРИ (ФОТО - ВИДЕО)
Увек помаже Славиша Пантелић

Више од стотину мештана из Црне Баре је претходних дана евидентирано у месној канцеларији. Секретар Славиша Пантелић, који се опоравио од повреде коју је задобио на одбрамбеном насипу када га је посред лица ударила рампа, на вакциналном пункту, као и увек помаже својим суграђанима. Старијима попуњава пријавни формулар, даје обавештења заинтересованима који су се затекли „у пролазу“.

Теодор Теодоровић, заменик председника Општине Богатић каже да је вакцинални пункт у Црној Бари организован због великог интересовања мештана. Данас су, међутим, овде дошли и становници других села који су чекали да у Дом здравља стигну веће количине Фајзер и Спутњик В вакцине.

bscap0014 - БЕЗ ПРИЈАВЕ ДАНАС СЕ ВАКЦИНИСАЛО У ЦРНОЈ БАРИ (ФОТО - ВИДЕО)
Пред здравственом амбулантом људи чекали у реду већ од осам ујутро

– Већина се определила за Спутник В. Вакцина има довољно, а испоставило се да смо донели добру одлуку да вакцинацинација буде у суботу, када је пијачни дан у Црној Бари. Организоваћемо вакцинацију и у другим селима, као и у Богатићу. Наредне седмице имаћемо све четири вакцине, па људи могу да бирају којом ће да се вакцинишу. Поред Астра Зенека, Фајзера и Спутњика В очекују се веће количине Синофарм вакцине – рекао је Теодоровић.

Д.Г.

Related Images: