Odnosenje smeca11 - СВАКОГ ДАНА УКЛОНИ СЕ НАЈМАЊЕ 6 ТОНА КУЋНОГ ОТПАДА И БЕСПЛАТНО ТРАНСПОРТУЈЕ  НА ДЕПОНИЈУ
ЗЕЛЕНА МАЧВА ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

СВАКОГ ДАНА УКЛОНИ СЕ НАЈМАЊЕ 6 ТОНА КУЋНОГ ОТПАДА И БЕСПЛАТНО ТРАНСПОРТУЈЕ НА ДЕПОНИЈУ

pin - СВАКОГ ДАНА УКЛОНИ СЕ НАЈМАЊЕ 6 ТОНА КУЋНОГ ОТПАДА И БЕСПЛАТНО ТРАНСПОРТУЈЕ  НА ДЕПОНИЈУ
BANER SUFINANSIRANJE 1 - СВАКОГ ДАНА УКЛОНИ СЕ НАЈМАЊЕ 6 ТОНА КУЋНОГ ОТПАДА И БЕСПЛАТНО ТРАНСПОРТУЈЕ  НА ДЕПОНИЈУ

Организовано прикупљање отпада у свим селима и постепено затварање депонија отпада значајни су кораци на путу мапирања општине Богатић као еколошке средине

Од ове седмице у свих седам насеља у општини Богатић комунални отпад се организовано прикупља и односи на регионалну депонију „Срем“ у Јарку. Ово је значајан корак у управљању отпадом који би у догледно време (по проценама локалне самоуправе најкасније три године) допринео да општина Богатић буде на мапи еколошких средина у Србији.

Popadic 840x630 - СВАКОГ ДАНА УКЛОНИ СЕ НАЈМАЊЕ 6 ТОНА КУЋНОГ ОТПАДА И БЕСПЛАТНО ТРАНСПОРТУЈЕ  НА ДЕПОНИЈУ
Владан Попадић,
директор ЈКП „Богатић“

– До сада је отпад прикупљан пет дана у недељи и то понедељком у Богатићу, уторком у Белотићу, Метковићу и делу Богатићу, средом у Богатићу, Глушцима и Узвећу, четвртком у Дубљу, првој зони Богатића и на зеленој пијаци и петком у Богатићу и Совљаку – подсећа Владан Попадић, директор ЈКП „Богатић“ и додаје да је сачињен распоред одношења отпада у још седам села.

– Понедељком ће се прикупљати отпад у Клењу, уторком у Бановом Пољу и Глоговцу, средом у Црној Бари, четвртком у Очагама и Салашу Црнобарском и петком у Бадовинцима.

Радници ЈКП „Богатић“ су до сада у просеку 125 тона отпада месечно одвозили на регионалну депонију у Јарку, а проширењем услуге на још седам месних заједница количина отпада ће, према процени, бити већа најмање за трећину.

– Истовремено је у Богатићу почело прикупљање сувог отпада који може да се рециклира. Домаћинствима су подељене канте за одлагање папира, пластике, метала, гуме, а испред стамбених зграда биће постављени контејнери. Овај отпад ће се сакупљати петнаестодневно – рекао је Попадић.

Otpad sela 840x630 - СВАКОГ ДАНА УКЛОНИ СЕ НАЈМАЊЕ 6 ТОНА КУЋНОГ ОТПАДА И БЕСПЛАТНО ТРАНСПОРТУЈЕ  НА ДЕПОНИЈУ
Отпад се организовано односи у свим селима

Грађани сада на месечном нивоу плаћају одношење отпада, а трошкови транспорта на  регионалну депонију у износу 20 евра по свакој тони субвенционишу се у потпуности из буџета локалне самоуправе.

Организовано прикупљање отпада на целом подручју општине Богатић је охрабрујући пут до здравије животне средине. Очекује се да мештани више неће неконтролисано бацати отпад на привременим депонијама.

– Затварање привремених и депонија које постоје годинама у селима је крајњи циљ активности локалне самоуправе. Ове године је затворена депонија у Совљаку, припремљен је пројекат за Бадовинце, а у плану је и санирање и затварање депоније између Салаша Црнобарског и Глоговца – истакли су у ЈКП „Богатић“.

Локална самоуправа и ЈКП „Богатић“ су посвећени ефикаснијем управљању отпадом и поред активности које се спроводе као редовна делатност предузећа најављено је да ће бити организоване и акције прикупљања осталог, комадног отпада из домаћинстава.

Д.Г., Н.К., М.М.

Related Images: