Boris Drazic Preminuo - "БОРИС ТО НЕ БИ ВОЛЕО..." - ЈАВНА МОЛБА ПОРОДИЦЕ ТРАГИЧНО НАСТРАДАЛОГ БОРИСА ДРАЖИЋА
ИСТАКНУТО ТРАКА

„БОРИС ТО НЕ БИ ВОЛЕО…“ – ЈАВНА МОЛБА ПОРОДИЦЕ ТРАГИЧНО НАСТРАДАЛОГ БОРИСА ДРАЖИЋА

pin - "БОРИС ТО НЕ БИ ВОЛЕО..." - ЈАВНА МОЛБА ПОРОДИЦЕ ТРАГИЧНО НАСТРАДАЛОГ БОРИСА ДРАЖИЋА

„Молимо вас да испоштујете на првом месту породицу, а онда и нас, да се та шетња заврши онако како би то требало и како би доликовало једној људској величини попут Бориса. Да не мешате политику у све ово, да не држите никакве говоре јер, знајући Бориса, он то не би волео“ – молба је породице Бориса Дражића организаторима скупа „Сви смо ми Борис – Богатић против насиља“ који ће се одржати сутра у 20 часова.

Борис Дражић (44) доктор ветеринарске медицине из Богатића који је трагично преминуо од повреда задобијених када је бранио пријатеља од тројице насилника биће сахрањен сутра.

У општини Богатић данас и сутра су Дани  жалости. Државне заставе су спуштене на пола копља, утихнула је музика у кафићима и ресторанима, отказане су планиране забавне  манифестације.

Из поштовања и пијетета отказана је и манифестација „Изажањац“ која је требало да се одржи у суботу, а коју  организује  истоимено Друштво за очување обичаја Мачве које предводи стоматолог др Обад Уларџић.

Пре два дана анонимни организатори су преко једног профила на друштвеној мрежи Фејсбук позвали грађане Богатића и околине  да се у петак у 20 часова окупе на протесту „Сви смо ми Борис – Богатић против насиља“. Навели су да је грађанско грађанско окупљање и протест против сваког облика насиља и да нема никакве везе са политиком. Такође је објављено да би на скупу требало да се обрати неколико  говорника, а након кратке шетње у црквеној порти упале свеће. 

Породица и најближи пријатељи  трагично настрадалог Бориса Дражића данас су, такође на друштвеним мрежама, упутили јавну молбу у којој се наводи:

Драги наши,

Желим да вам се обратим први и последњи пут после немилог догадјаја који нас је задесио. Трагичног догадјаја у ком је наш син, брат, пријатељ доктор Борис Дражић изгубио живот на суров начин.

Обраћам вам се у име свих пријатеља, породице и поштоваоца покојног Бориса, а у вези протеста који се организује 28.07., протеста против насиља, одавања поште нашем драгом пријатељу, доктору, суграђанину…

Молимо вас да испоштујете на првом месту породицу, а онда и нас, да се та шетња заврши онако како би то требало и како би доликовало једној људској величини попут Бориса. Да не мешате политику у све ово, да не држите никакве говоре јер, знајући Бориса, он то не би волео.

Породица и пријатељи подржавају скуп одавања почасти нашем Борису, мирном шетњом са пуно поштовања какав је и сам Борис био.

Унапред захвални, скрхани болом, породица Дражић и пријатељи.

Д.Г.

Related Images: