seka drazic Macva Pres - ИНХАЛАЦИЈА ИЗ КОШНИЦЕ - КОД СЕКЕ ПО ЗДРАВЉЕ ИЗ ПРИРОДЕ!
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

ИНХАЛАЦИЈА ИЗ КОШНИЦЕ – КОД СЕКЕ ПО ЗДРАВЉЕ ИЗ ПРИРОДЕ!

pin - ИНХАЛАЦИЈА ИЗ КОШНИЦЕ - КОД СЕКЕ ПО ЗДРАВЉЕ ИЗ ПРИРОДЕ!

Пчеларка Радојка Сека Дражић је прва апитерапеуткиња у Мачви са сертификатом Академије пчеларства

У  дворишту уређеном као најлепши парк Радојка Сека Дражић  има 60 кошница. О својим „верним пријатељицама пчелама“ стара се сама, али  јој ни један посао у пчелињаку није тежак. Признаје како пре десет година није много знала о највреднијим створењима на планети, али је временом  пчеларење од хобија претворила у бизнис на свом газдинству. Вредно је учила и освајала тајне производње меда и осталих производа из кошнице, а недавно је стекла и сертификат  апитерапеуткиње.  

seka drazic sajam Macva Pres - ИНХАЛАЦИЈА ИЗ КОШНИЦЕ - КОД СЕКЕ ПО ЗДРАВЉЕ ИЗ ПРИРОДЕ!

– Када сам прве пчеле донела у двориште нисам знала ништа о њима осим да опрашују цветове. На наговор Момчила Лацковића, најстаријег и најискуснијег пчелара у Мачви, кренула сам да пчеларим из хобија, а он ми је на почетку и највише помогао. Брзо се  развила и љубав према тим дивним створењима, а онда сам упорно похађала обуке и курсеве, доста сам читала и упијала савете искуснијих пчелара – прича Радојка.

Све производе из кошнице – ливадски, багремов и мед од липе, полен, прополис и неколико мешавина које помажу у лечењу више обољења Сека четвртком  продаје на пијаци, а током године на бројним базарима у овом крају.

Похађала је и завршила курс апитерапије на Академији пчеларства и када је добила сертификат саградила апикомору у којој се путем апиинхалације из активне кошнице  још ефикасније него конзумирањем користи благотворност пчелињих производа.

drazic seka api terapija 938x630 - ИНХАЛАЦИЈА ИЗ КОШНИЦЕ - КОД СЕКЕ ПО ЗДРАВЉЕ ИЗ ПРИРОДЕ!

– Прополис, млеч и пчелињи восак из активне кошнице на нежан и ефикасан начин утичу на побољшање здравља. Доказано је да апиинхалација ублажава симптоме респираторних тегоба, утиче на јачање имунолошког система, помаже у опуштању тела и ума – објашњава Радојка и поносно истиче да су први „пацијенти“ на апиинхалаторима били њени унуци.

На третмане долази све више људи који су Радојки захвални на могућности да снагу природе на овај начин искористе за побољшање свог здравља.

Д. Грујић

Related Images: