Misa Stanic - IN MEMORIAM: МИРОЉУБ МИША СТАНИЋ (1962 - 2023)
ИСТАКНУТО ТРАКА

IN MEMORIAM: МИРОЉУБ МИША СТАНИЋ (1962 – 2023)

pin - IN MEMORIAM: МИРОЉУБ МИША СТАНИЋ (1962 - 2023)

Мирољуб Миша Станић, истакнути спортски радник и дугогодишњи начелник Штаба за ванредне ситуације у БогАтићу преминуо је изненада у 61. години.

Основао је ОРК „Мачва“ у Богатићу 2011. године и популарне „Лисице“ након свега две године „увео“ у Другу рукометну лигу Србије – Центар. Преко  преко Прве лиге у којој се клуб такмичио само две сезоне, 2017. године остварен је највећи успех у краткој историји од шест година постојања – пласман у Супер Б лигу – Север Центар где је опстао четири године.

Својом огромном енергијом и пожртвованим радом Станић је, као директор клуба највише допринео не само да се мала средина попут Богатића вине у високо суперлигашко рукометно друштво, већ и да овај спорт стекне велики број присталица међу децом и младима и постане најпопуларији спорт у овом крају. Данас се ОРК „Мачва“ такмичи у Првој  рукометној лиги Запад.

Станић је био један од иницијатора оснивања Спортског савеза општине Богатић, где је обављао и функцију директора.

Остварио се и на професионалном плану и као начелник Штаба за ванредне ситуације својим ангажовањем годинама је доприносио заштити Мачве од поплава, учествујућу и планирању и решавању ванредних ситуација у Богатићу и Шапцу.

Датум сахране Мирољуба Мише Станића биће накнадно објављен.