Skola Bogatic djaci 1024x642 - (ВИДЕО) У ШКОЛИ У БОГАТИЋУ СВИ ЂАЦИ У ЈЕДНОЈ СМЕНИ, МОБИЛНИ "ПРОТЕРАНИ" ИЗ УЧИОНИЦА
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО МАЧВА ПРЕС ТВ ТРАКА

(ВИДЕО) У ШКОЛИ У БОГАТИЋУ СВИ ЂАЦИ У ЈЕДНОЈ СМЕНИ, МОБИЛНИ „ПРОТЕРАНИ“ ИЗ УЧИОНИЦА

pin - (ВИДЕО) У ШКОЛИ У БОГАТИЋУ СВИ ЂАЦИ У ЈЕДНОЈ СМЕНИ, МОБИЛНИ "ПРОТЕРАНИ" ИЗ УЧИОНИЦА

У 7,30 оглашава се школско звоно у Основној школи „Мика Митровић“ у Богатићу, а у учионице први пут од ове школске године заједно улази свих 650 ученика од првог до осмог разреда.

За разлику од ранијих година, ученици наставу похађају у једној смени, али то је тек прва новост  која важи од 1. септембра.  Друга је одлука о забрани употребе мобилних телефона у школи.

– Пре него што је одлучено да уведемо једносменски рад анализирали смо позитивне и негативне стране и много је више предности да ђаци иду у школу у једној смени. То ће највише допринети   безбедности ученика, нарочито путника који су су се раније после поподневне смене кући враћали по мраку – каже директор Милорад Ерцеговчевић и додаје да су једносменски рад подржали и Савет родитеља и Школски одбор.

Од када су у једној смени  заједно учитељи и наставници  организује се  ефикасније  дежурство, па у време одмора на ходницима дежура најмање двоје, а најчешће троје просветних радника. Директор је предложио и да дежурни  припадник  МУП-а понекад уђе у школу и прошета школским ходницима.

– Забранили смо ученицима да користе мобилне телефоне у школи. Било је раније злоупотреба и за време наставе и одмора. У неким случајевима недисциплинског понашања деца су уместо да смирују ситуацију снимала телефоном и делила на друштвених мрежама што је некултурно и нарушава углед школе –  додао је Ерцеговчевић.

За разлику од ђака, учитељима и наставницима није забрањено да мобилни уређај понесу и на час, па и да га користе у случају преке потребе.

– Одрасли, за разлику од деце нису склони злоупотреби мобилних телефона. Наравно да неће телефонирати на часу, али уколико има важан позив учитељ или наставник може да изађе на ходник и обави кратак разговор – каже Ерцеговчевић.

Related Images: