Privremeni organ - САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ: ФОРМИРАН ПРИВРЕМЕНИ ОРГАН У БОГАТИЋУ
ИЗБОРИ 2023. ИСТАКНУТО ТРАКА

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ: ФОРМИРАН ПРИВРЕМЕНИ ОРГАН У БОГАТИЋУ

pin - САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ: ФОРМИРАН ПРИВРЕМЕНИ ОРГАН У БОГАТИЋУ

Одлуком Владе Републике Србије форимиран је Привремени орган који ће управљати општином Богатић до конституисања нове локалне власти. Привременим органом преседаваће досадашњи председник општине, Милан Дамњановић, који је поднео оставку како би се створили услови да се на териротији општине Богатић заједно одрже локални и парламентарни избори.

                Грађани општине Богатића ће на биралишта изаћи кад и велики део градова и општина широм Србије, 17. децембра, а до првог сазива нове локалне скупштине, оптштином ће управљати ПривремениПривремени орган чине председник Милан Дамњановић и чланови: Синиша Пузић, Теодор Теодоровић, Ненад Бесеровац и Драган Аћимович.

                У току јучерашњег дана одржана је прва седница Привременог органа, са циљем да до избора новог општинског руководства све редовно функционише. Том приликом чланови привременог ограна изјаснили су се о Пословнику о раду Привременог органа, а за секретара Привременог органа изабрана је Марија Ђорђевић.

Претходно је Влада Републике Србије донела одлуку о распуштању Скупштине општине Богатић и о формирању Привременог органа.

Желео бих да захвалим свим грађанима који су нам указали поверење да у претходном периоду управљамо општином Богатић. Оно што је најбитније да наши грађани знају је да ће све одлуке које у наредном периоду буду донете бити у интересу грађана, као и до сада, рекао председник Привременог органа, бивши председник општине Богатић, Милан Дамњановић.

                Укидају се сви органи власти локалне самоуправе и извршни органи, а до конституисања Скупштине општине Богатић и избора новог председника општине, општином ће управљати новоформирани Привремени орган.

(Саопштење општине Богатић)

Related Images: