JAGODE JESENJE 5 1210x642 - НОВЕМБАРСКЕ ЈАГОДЕ ЧУДО ПРИРОДЕ - ЗАДИВИЛЕ И НОРВЕЖАНЕ!
ИСТАКНУТО ТРАКА

НОВЕМБАРСКЕ ЈАГОДЕ ЧУДО ПРИРОДЕ – ЗАДИВИЛЕ И НОРВЕЖАНЕ!

pin - НОВЕМБАРСКЕ ЈАГОДЕ ЧУДО ПРИРОДЕ - ЗАДИВИЛЕ И НОРВЕЖАНЕ!

Јагоде које су у октобру сазреле на њиви Дражена Пеураче у  Штитару код Шапца и даље су прави хит. „Чуду природе“ су се обрадовали сви који их воле, па и сами не верују да се у октобру и новембру сладе свежим јагодама, а јесење зреле јагоде из Мачве виђене су и у Дневнику норвешке телевизије! 

JAGODE JESENJE 1027x630 - НОВЕМБАРСКЕ ЈАГОДЕ ЧУДО ПРИРОДЕ - ЗАДИВИЛЕ И НОРВЕЖАНЕ!

Дражен Пеурача из Штитара продаје јагоде у новембру

Јагодар Дражен Пеурача  је трећи пут у последњих недељу дана са мајком и супругом био на њиви и данас су набрали још 25 килограма црвених и сочних јагода.

– Распродате су за мање од пола сата након што сам објавио на групи Онлине пијаца Шабац, чији сам администратор. Нема толико јагода колико је велика потражња, па сам морао да ограничим поруџбину на 2 килограма да их добије што више људи – прича Дражен.

Нико се није бунио ни што је у међувремено цена скочила са 400 на 500 динара.

– Новембар је, где сад има домаћих свежих јагода. Реална је ова цена – каже  Дражен.

Објаснио је да су „јесење јагоде“ сорте Клери.  Посађене су на отвореном у јуну и због лепог времена су уцветале, а пошто  је дуже него уобичајено потрајало топло време, родиле су и сазреле.

 

jagode jesenje spremne za kupce 840x630 - НОВЕМБАРСКЕ ЈАГОДЕ ЧУДО ПРИРОДЕ - ЗАДИВИЛЕ И НОРВЕЖАНЕ!

Јесење јагоде слађе од пролећних

– Слађе су него пролећне пошто  је било доста сунца, јако су сочне и ароматичне. Прскане су само једном када су засађене и прихрањене су кроз систем за наводњавање, па су потпуно здраве да могу и бебе да их једу – додао је Дражен.

За недељу дана на њиви је у три пута убрано 60 килограма. Иако није сваки жбун родио, има још доста зелених и заруделих плодова, па уколико се обистини прогноза метеоролога да ће почетак новембра бити топао, Дражен верује да ће се Шапчани сладити његовим јагодама  све до првог мраза.

Д.Г.

Related Images: