Bekjarev - ЦАНЕ КУРБЛА, КУРЧУБИЋ, ДЕСПОТОВИЋ..., ОВО СУ ЖИВОТНЕ УЛОГЕ ИВАНА БЕКЈАРЕВА, А СА ЈЕДНИМ ВЕЛИКАНОМ ГА НАЈЧЕШЋЕ ПОРЕДЕ
АРТИКУЛИРАЊЕ ИСТАКНУТО МОЗАИК ТРАКА

ЦАНЕ КУРБЛА, КУРЧУБИЋ, ДЕСПОТОВИЋ…, ОВО СУ ЖИВОТНЕ УЛОГЕ ИВАНА БЕКЈАРЕВА, А СА ЈЕДНИМ ВЕЛИКАНОМ ГА НАЈЧЕШЋЕ ПОРЕДЕ

pin - ЦАНЕ КУРБЛА, КУРЧУБИЋ, ДЕСПОТОВИЋ..., ОВО СУ ЖИВОТНЕ УЛОГЕ ИВАНА БЕКЈАРЕВА, А СА ЈЕДНИМ ВЕЛИКАНОМ ГА НАЈЧЕШЋЕ ПОРЕДЕ

Захваљујући улогама у телевизијским серијама, популарни глумац Иван Бејкарев не силази са малог екрана. Овај врсни глумац кога публика памти и по улогама позитиваца и негативаца каже да је срећан што је играо у мега серијама. Улога Курчубића у „Бољем животу“ му је донела велику популарност, „обични“ људи га по њој препознају, али славни глумац каже да му „Курчубић“ није оптерећење.

– Напротив. Сваки глумац који је играо у таквој мега серији и достигао велику популарост  је срећан због тога. Ја нисам изузетак. Ја сам врло поносан на улогу Курчубића, као и на улогу Деспотовића у „Срећним људима“. Ево,  они се сада опет репризирају, а до пре неки дан се репризирао „Бољи живот“. Поносан сам и на Цанета Курблу у „Отписанима“, а лично сам најзадовољнији улогом управника логора Вујковића у серији „Бањица“. Мислим да ми је то најбоља телевизијска улога – каже Бекјарев за „Мачва Прес“.

vujkovic 1024x576 - ЦАНЕ КУРБЛА, КУРЧУБИЋ, ДЕСПОТОВИЋ..., ОВО СУ ЖИВОТНЕ УЛОГЕ ИВАНА БЕКЈАРЕВА, А СА ЈЕДНИМ ВЕЛИКАНОМ ГА НАЈЧЕШЋЕ ПОРЕДЕ
Иван Бејкајрев у улози злогласног Вујковића у серији „Бањица“ (извор You Tube)

Иако је званично у пензији доста ради, више на филму и телевизији, а у позоришту толико да буде задовољан. Има времена и за педагошки рад. Са колегама, „својим“ некадашњим студентима, широм Србије руководи школом глуме.

Током пет деценије дуге уметничке каријере Бејкјарев је, уз награде, добијао и силне комплименте од којих му највише прија поређење са великаном Мијом Алексићем.

– Најчешће су ме поредили са Мијом Алексићем. Он је сигурно био један од наших највећих глумаца, а ја сам имао срећу да прву филмску улогу радим са њим. Било је то у филму Боксери иду у рај. У време старе Југославије говорили су да слично радим као Реља Башић. Добијао сам комплименте и од људи који су шкрти на комплиментима, као што је био Павле Вујисић или новинар Миро Радојчић. Памтим њихове комплименте, али је глупо сада да кажем шта су они рекли. Али, веома поносан на то – додао је Бекјарев.

Д. Грујић

Related Images: