Ukrajinka Naslovna - Због посла који ради, лепа Украјинка Диана је "чудо од девојке"!
ЖИВОТ ИСТАКНУТО ТРАКА

Због посла који ради, лепа Украјинка Диана је „чудо од девојке“!

pin - Због посла који ради, лепа Украјинка Диана је "чудо од девојке"!

[bws_googleplusone display=“plusone,share“]

Лепа Украјинка Диана Ланкина (20) је ових дана у правом смислу речи највећа атракција у Мачванској средњој школи у Богатићу, где  се изводе завршни радови на новој фискултурној сали, зато што равноправно са мушкарцима ради тешке грађевинске послове.

Док са високе скеле вешто наноси фасадну масу, средњошколци је збуњено посматрају, а најхрабрији питају да ли би смели да је фотографишу. Поједини укопани од чуда цео одмор проведу посматрајући са којом вештином ради, други гласно коментаришу „Свака јој част“.

Ukrajinka1 1 300x326 - Због посла који ради, лепа Украјинка Диана је "чудо од девојке"!– Свесна сам да ме гледају, као да нисам нормална. Да сам старлета можда не би изгледало тако. Али, не смета ми, схватила сам како је код вас у Србији и да је заиста чудно што девојка ради овај посао, за који се мисли да је само мушки – прича на течном српском Диана.

У Нововолинску, у Украјини, завршила је спортску гимназију, а у Србију је први пут дошла пре три године, у село Доњи Добрић код Лознице, где се удала њена бака Стефана, у чијој породичној компанији у Москви је као средњошколка учила и радила бројне грађевинске послове. После мајчине смрти, прошле године је поново дошла у Добрић и потражила запослење у локалној фирми „Бест колор“.

– Било је заиста чудно када је мала, наизглед нејака  девојка дошла да тражи посао, а још чудније када је испричала шта све зна да ради. Она је способнија и спретнија од неког мушкарца. Поједине вештине ми, стари мајстори учимо од ње – хвали је колега Мика.

Одбила је посао продавца у салону венчаница и изабрала тежи, али вишеструко плаћенији посо у грађевинарству.

– Убила бих се од досаде седећи у салону. Овај посао волим и понекад је тежак, јер се не ради увек унутра, већ и напољу, на јаком сунцу или на хладноћи. Ради се десет сати дневно, са паузама, имам покривене све трошкове а плата, која није мала, остаје ми чиста – објашњава Диана.

Ukrajinka2 300x453 - Због посла који ради, лепа Украјинка Диана је "чудо од девојке"!У селу се заљубила у Ивана, кадета Војне академије, са којим је извесно време у озбиљној вези, па је пресељење у бакину „тазбину“  добило нови смисао. У Украјини има малобројну фамилија, а овде у Србији сваким даном стиче нове пријатеље. Слободно време сама себи организује, да јој буде занимљиво и интресантно. Често, каже, одлази у посету дечку у Београд.

– Код вас, у Србији, млади немају радне навике зато што се родитељи много заштитнички понашају према деци. Највише времена проводе у кафићима и на интернету и не воле  да раде. Зато је чудно што ја, иако имам тек двадесет година, радим десет сати дневно и то посао који код вас раде само мушкарци. Али, када нисам на послу, ја сам сасвим нормална девојка, која воли лепо да се обуче, изађе са друштвом, идем на фитнес, трчим. Волим и ципеле на штиклу, али ме није срамота да обујем и српске опанке – каже Диана, откривајући да размишља о наставку школовања и једног дана постане грађевински инжењер.

Д. Грујић

Related Images: