Crkva Glogovac - БЕЗОБРАЗЛУК У МЕТКОВИЋУ: ДОК ЈЕ СВЕШТЕНИК СЛУЖИО ОПЕЛО ЛОПОВИ ПОКРАЛИ ОЖАЛОШЋЕНЕ ПРИЈАТЕЉЕ
ИСТАКНУТО МОЗАИК ТРАКА

БЕЗОБРАЗЛУК У МЕТКОВИЋУ: ДОК ЈЕ СВЕШТЕНИК СЛУЖИО ОПЕЛО ЛОПОВИ ПОКРАЛИ ОЖАЛОШЋЕНЕ ПРИЈАТЕЉЕ

pin - БЕЗОБРАЗЛУК У МЕТКОВИЋУ: ДОК ЈЕ СВЕШТЕНИК СЛУЖИО ОПЕЛО ЛОПОВИ ПОКРАЛИ ОЖАЛОШЋЕНЕ ПРИЈАТЕЉЕ

Лоповима у Мачви више ништа није свето, па су после обијања цркви и крађа на гробљима почели да „оперишу“ и за време сахрана!

Недавно, док је свештеник служио опело у једном дворишту у Мачванском Метковићу, непознати лопови су разлупали стакла на два аутомобила која су била паркирана недалеко, у истој улици, покупили све што су затекли и – побегли.

– Брачном пару из Београда који је дошао на сахрану су однели торбицу са личним документима, новцем, картицама и кључевима од стана, а једној жени из нашег села су украли новац. Запањили смо се када смо прегледали снимак камере на кући нашег комшије и закључили да се пљачка догодила у 12,20, односно у време док је свештеник служио опело у дворишту – прича рођак покојнице.

У неверици су били и остали ожалошћени који су тек после сахране, на гробљу, сазнали о овој немилом догађају. Свештеник Влада Димитрић је са гробља позвао полицију која трага за лоповима. Према наводима рођака на снимку са сигурносне камере из једног дворишта у комшилуку, види се како један од лопова са пленом улази у аутомобил и одвози се у правцу Богатића.

До прошле године нико у овом крају не памти да су лопови насртали на православне светиње, а у јуну, у току једне ноћи опљачкали су четири сеоске цркве у овом крају, у Глоговцу, Црној Бари, Клењу и Салашу Црнобарском. Док је напољу грмило и севало, а повремено и нестајало струје, провалници су цркви покупили и однели новац који су верници оставили на иконостасима.

Непун месец дана касније, разбојници су, док је палила свеће на гробу, разлупали аутомобил Данке Зорбић, новинарке Радио Нешвила, који је паркирала на уласку у гробље у Клењу, узели новац и лична документа и побегли у непознатом правцу.

(Д. Грујић)

Насловна фотографија: Црква у Глоговцу, опљачкана прошле године Фото: Д.Грујић

Related Images: