Zgrada opstine naslovna - ОПШТИНА БОГАТИЋ  ПОНОВО ДОДЕЉУЈЕ  ЈАВНА ПРИЗНАЊА
ИСТАКНУТО ЛОКАЛ ИНФО ТРАКА

ОПШТИНА БОГАТИЋ ПОНОВО ДОДЕЉУЈЕ ЈАВНА ПРИЗНАЊА

pin - ОПШТИНА БОГАТИЋ  ПОНОВО ДОДЕЉУЈЕ  ЈАВНА ПРИЗНАЊА

Општина Богатић ће као јавна признања додељивати повељу, плакету и звање почасног грађанина

Општина Богатић ће, после дуже паузе, поново додељивати јавна признања истакнутим појединцима и организацијама. То су одлучили одборници Скупштине општине, чијим гласовима је прошлог месеца усвојена одлука о томе, а на последњој седници изабрани и чланови комисије која ће одлучивати о добитницима признања.

Одлуком су установљена три јавна признања које ће додељивати Општина Богатић – повеља, плакета и звање почасног грађанина. Додељиваће се једном годишње, поводом 10. септембра, Дана општине.

– О добитницима повеље и плакете Општине Богатић одлучиваће комисија за доделу јавних признања. О додели звања почасног грађанина за рад и постигнућа од посебног значаја одлучиваће Скупштина општине Богатић уз претходну сагласност министарства државне управе и локалне самоуправе – наводи се у одлуци коју је усвојила Скупштина општине.

Од награде „7. август“ из периода када се овај датум славио као Дан општине, Општина Богатић није додељивала јавна признања.

Неспорно је да појединци и организације остварују изузетна достигнућа и постижу резултате које запажа широка јавност и који доприносе развоју и унапређењу различитих области, од привреде, здравства, социјалне заштите, просвете, културе, уметности и спорта до осталих области друштвеног живота значајних за локалну самоуправу и до сада нису били награђивани од средине у којој живе и раде.

Највише четрнаест најуспешнијих ће једном годишње постати добитници јавних признања Општине Богатић, тако да највише троје може добити повељу, десет плакету, а један бити проглашен за почасног грађанина.

Д.Г.

Related Images: